Siirry sisältöön

Tukikummeilta tärkeä apu kriisitilanteessa

”Jouduimme valtavaan ahdinkoon homeasunnon vuoksi, eikä meillä ollut enää rahaa lapsen harrastukseen. Tukikummien avustuksen turvin lapsi sai jatkaa harrastustaan ja säilytti ystävyyssuhteensa. Se oli elämämme pelastus!” – perheen äiti

Avustuksen hakeminen

Monet meistä tarvitsevat apua. Köyhyys on arkipäivää ja esimerkiksi sairaus tai ero voivat kaataa perheen talouden. Tuki voi auttaa selviytymään vaikeissa elämäntilanteissa. Tukikummit-säätiön lahjoittamilla varoilla tuetaan Suomessa asuvia lapsia ja nuoria, jotka ovat vaarassa pudota pois harrastuksista ja kaveriporukoista. Avustuksia myönnetään esimerkiksi opiskeluun, harrastuksiin ja vaatteisiin, ja keräystilille tulevat varat menevät 100 % lyhentämättöminä avun saajalle. Tukikummit-säätiö kanavoi lahjoitukset Kirkon diakoniarahastolle, joka hoitaa käytännön avustustoiminnan.

1

Tuen hakija jättää yhteydenottopyynnön Tukikummien nettisivuilla tai on yhteydessä suoraan oman asuinalueen ev. lut. -seurakunnan diakoniatyöntekijään.

2

Yhteydenottopyynnön jälkeen tuen tarvitsijaan ollaan yhteydessä ja ohjataan eteenpäin. Yhdessä kartoitetaan hakijan tilanne sekä tuen tarve ja pohditaan tukimahdollisuuksia.

3

Avustustyöntekijä tekee päätöksen kertaluontoisesta tuesta.