Siirry sisältöön

Toiminta

Tukikummit Säätiö ja Suomen Urheiluliitto yhdistävät voimansa Ruotsi-Ottelussa nuorten hyväksi

Yhteistyön tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria pääsemään mukaan harrastustoimintaan ja yleisurheilun pariin. Tavoitteenamme on kerätä viikon aikana summa, jolla pystymme mahdollistamaan urheiluharrastus 100 nuorelle vuodeksi eteenpäin.

Tukikummit Säätiö ja Suomen Urheiluliitto (SUL) käynnistivät odotetun yhteistyönsä keväällä 2024, jolloin #Steps4tukikummit -kampanja huipentui Helsinki City Running Day -juoksutapahtumaan Helsingin Olympiastadionilla 11. toukokuuta 2024.

Yhteistyön päämääränä on luoda kestävä malli, joka mahdollistaa monille lapsille ja nuorille erilaisten harrastusten ja liikunnan ilon kokemisen.

SUL:n ja Tukikummit Säätiön yhteistyö jatkuu jännittävässä Ruotsi-Ottelussa 30.-31.8.2024. Tukikummit Säätiö toimii tapahtuman virallisena hyväntekeväisyyskumppanina, jossa yhdessä Yleisurheilun Tukisäätiön kanssa kerätään varoja nuorten yleisurheiluharrastuksen tukemiseksi. Kerätyt varat luovutetaan tapahtuman jälkeen Tukikummit Säätiölle.

”Tukikummit haluaa varmistaa, että jokaisella nuorella on mahdollisuus harrastaa ja kuulua yhteisöön. Yleisurheilun Tukisäätiö ja SUL jakavat tämän tavoitteen kanssamme, ja olemme innostuneita yhteisistä mahdollisuuksistamme”, sanoo Tukikummit Säätiön toimitusjohtaja Emilia Åberg.

”Olemme innoissamme jakaessamme yhteistyömme tärkeää sanomaa”, lisää Mikko Kivi, Ruotsi-Ottelun toiminnanjohtaja. Hänen mukaansa Ruotsi-Ottelu 2024 on erinomainen tilaisuus korostaa nuorten ja lasten harrastusmahdollisuuksien merkitystä. 

Tavoitteena kerätä 100 lapsen harrastusmaksu

Yhteistyön tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria pääsemään mukaan harrastustoimintaan ja yleisurheilun pariin. Tavoitteenamme on kerätä viikon aikana summa, jolla pystymme mahdollistamaan urheiluharrastus 100 nuorelle vuodeksi eteenpäin.

Ruotsi Ottelu

Suomi–Ruotsi-maaottelu, eli Ruotsi-ottelu, on vuosittainen yleisurheilukilpailu Ruotsin ja Suomen joukkueiden välillä. Se sisältää sarjat naisille, miehille sekä alle 18-vuotiaille pojille ja tytöille. Vuodesta 1925 lähtien järjestetty maaottelu on 2000-luvulla mahdollisesti ainoa säännöllinen kahden maan välinen yleisurheilukilpailu. Suomessa se tunnetaan Ruotsi-otteluna, Ruotsissa Finnkampenina ja suomenruotsalaiset kutsuvat sitä Sverigekampeniksi.

Lue lisää tapahtumasta

Yleisurheilun Tukisäätiö

Yleisurheilun Tukisäätiöstä (virallisesti Yleisurheilun tuki sr.) tarkoituksena on taloudellisesti tukea yleisurheilun hyväksi tapahtuvaa toimintaa maassamme. Säätiö perustettiin 2. marraskuuta 1953, ja viimeisten kymmenen vuoden aikana se on tukenut suomalaista yleisurheilua noin 7 miljoonalla eurolla.

Lue lisää Yleisurheilun Tukisäätiöstä täältä

Lue lisää yhteistyöstä täältä

Lue lisää