Siirry sisältöön

Toiminta

Avustustarinoita: Tuki tuo iloa elämään

Isoja elämyksiä koko perheelle

Erilaiset järjestöt saattavat tukea esimerkiksi lomaa, mutta silti omavastuu voi olla liian suuri itse maksettavaksi. Tämä saattaa tulla esteeksi loman järjestymiselle.

Tukikummit voi tällöin osallistua omavastuuosuuden maksamiseen, ja mahdollistaa perheen yhteisiä kokemuksia, esimerkiksi liput huvipuistoon. Tapahtumien iloista muistoa ja kokemusta voi jakaa kavereiden kanssa. Silloin jokaisella on mahdollisuus tuntea olevansa kuin muutkin lapset ja nuoret.

Puolisollani on alkoholiongelma, joka on vuosien saatossa heijastunut minun ja lasten jaksamiseen. Päihdekuntoutus on alkamassa, mikä aiheuttaa perheellemme kustannuksia.
Lastensuojelu on ollut tukemassa meitä siitä asti, kun lapsista tehtiin viranomaisille ilmoitus. Tukikummit-avustus myönnettiin ala- ja yläasteikäisten lastemme vaatteisiin, urheiluvälineisiin ja opiskelukustannuksiin. Avustus kohensi raskaassa perhetilanteessa elävien lastemme asemaa ja toi iloa arkeen.

Tuki auttoi ehkäisemään syrjäytymisvaaraa

Saavuin lapsen kanssa Suomeen pakolaisina sodan keskeltä kymmenisen vuotta sitten. Mieheni ja muut sukulaiseni jäivät kotimaahamme, emmekä ole kuulleet heistä mitään, mutta tiedämme, että osa heistä on kuollut.

Minä olen kouluttautunut Suomessa ammattiin ja ollut työharjoitteluissa, mutta tällä hetkellä olen työttömänä. Lapselleni hänen harrastuksensa on tukenut kieliopintoja ja tutustumista toisiin lapsiin, ja ollut siksi hyvin tärkeä asia. Tukikummien avustuksella hän pystyi jatkamaan harrastustaan.

Erityisiä ja yksilöllisiä tukikohteita

Toisinaan lapsella tai nuorella on elämässään hankalia kokemuksia tai sairauksia, joita voidaan helpottaa yksilöllisillä hankinnoilla.

Esimerkiksi ratsastusterapia voi antaa autistiselle tai keskittymishäiriöiselle lapselle uskomattomia onnistumisenkokemuksia. Ratsastusharrastus voi vahvistaa lapsen tai nuoren itsetuntoa tilanteissa, joissa häntä on koulussa tai kaveriporukassa kiusattu.

Lue lisää