Siirry sisältöön

Toiminta

Avustustarinoita: Kun köyhyys on arkipäivää

Lapselle annettu apu auttaa myös vanhempia

Olemme puolisoni kanssa olleet työttöminä jo usean vuoden ajan, ja pahasti velkaantuneita. Sairautemme vaikeuttavat arkea ja työllistymistä.

Teini-ikäinen tyttäremme joutui lopettamaan harrastuksensa rahan puutteen vuoksi. Tukikummit-avustuksen turvin hän saattoi aloittaa harrastuksen uudestaan. Avun hakeminen johti myös muiden asioiden selvittelyyn: toinen meistä vanhemmista pääsi tuettuun työtoimintaan, ja vanhoille veloille saatiin sovittua maksuohjelma.

Olen kahden ala-asteikäisen lapsen yksinhuoltaja. Työskentelen matalapalkkaisella alalla, ja jokainen vaikeasti ennakoitavissa oleva lasku uhkaa kaataa talouden.
Tukikummit-avustus turvasi lapsilleni mahdollisuuden harrastaa partiota ja tanssia. Avustus kevensi myös talousvaikeuksien tuomaa henkistä taakkaa ja helpotti välejä ex-puolisoni kanssa, kun jokaisesta lasten kustannuksiin tarkoitetusta eurosta ei tarvinnut riidellä.

Sairaus ja ero voivat kaataa perheen talouden

Olen yksinhuoltaja, ja kaikilla lapsillani on sairauksia. Vanhimmalla lapsella on ollut masennusta, keskimmäisellä on aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö, ja nuorimmalla kehitysviivästymiä.

Työttömyydestäni huolimatta pyrin tukemaan myös jo kotoa pois muuttanutta lastani, joka opiskelee toisella paikkakunnalla.

Tukikummit-avustus polkupyöriin sekä vaatteisiin ja kenkiin toi perheeseemme paljon iloa. Liikkuminen polkupyörillä on helpottunut, kun ei ole enää tarvinnut vuorotella yhden pyörän käyttöä. Uudet vaatteet ovat tuoneet lapsille varmuutta koulussa, kun ei ole tarvinnut hävetä vanhoja vaatteita.

Varattomankin lapsen on voitava harrastaa

Minulla on neljä lasta, ja olen eronnut muutama vuosi sitten puolisostani. Jäin lasteni yksinhuoltajaksi, eikä minulla ole enää varaa iso asunnon lainan maksamiseen. Se ei kuitenkaan käy kaupaksi, sillä asuntokauppa on tyrehtynyt alueellamme.

Tukikummit-avustus lastemme harrastuksiin mahdollisti sen, että he saivat jatkaa harrastamista tuttujen kaverien kanssa. Erityisesti avustus rohkaisi nuorinta lastamme, joka jäi aiemmin helposti syrjään ujouden vuoksi.

Lue lisää