Siirry sisältöön

Toiminta

Avustustarinoita: Apua tarpeellisiin hankintoihin

Tukea tietokoneen hankintaan

Minut irtisanottiin muutama vuosi sitten, enkä ole saanut uutta työtä. Olen yksinhuoltajaäiti, ja vanhempi lapseni jätti jo ammattikoulun kesken, koska työtilanteestani johtuen meillä ei ollut varaa opiskeluvälineisiin.

Nyt nuorempi lapseni suunnittelee peruskoulun jälkeisiä opintoja. Tukikummit-avustus tietokoneeseen antoi nuoremmalle lapselle mahdollisuuden tehdä koulutehtäviä kotitietokoneella.

Apua opiskeluun

Minulla on kaksi lasta, joista toinen asuu pääsääntöisesti isänsä luona, mutta käy säännöllisesti myös minun luonani. Toinen lapsistani asuu kanssani kokoaikaisesti.

Tuloni vaihtelevat saatujen työtuntien mukaan, ja talouteni on tiukalla. Nykyisessä asunnossa on huone ja tilaa molemmille lapsilleni, mutta muutto pienempään asuntoon helpottaisi perheemme taloutta.

Taloustilanteesta johtuen minulla ei ole varaa luonani koko ajan asuvan lapsen lukiokirjoihin. Nuoren isäkään ei voi osallistua kustannuksiin elatusapua suuremmalla summalla. Tukikummit-avustuksella lapselleni hankittiin oppikirjoja ja laskin.

Tuki voi auttaa katastrofeissa

Perheemme joutui ahdinkoon homeasunnon vuoksi. Lähes kaikki huonekalut ja tekstiilit täytyi hävittää. Sairastuin niin pahoin, että jouduin sairauseläkkeelle. Vaimoni oli jäänyt työttömäksi jo aiemmin, eikä hän ole löytänyt työtä senkään jälkeen, kun muutimme hometalosta uuteen kotiin.

Lapsellemme puhkesi astma, ja hän oireilee koulussa.Kriisin vuoksi meillä ei ole ollut rahaa lapsen harrastusmaksuihin. Tukikummit-avustuksen turvin lapsemme sai jatkaa harrastusta. Lisäksi hänelle hankittiin avustuksella uusia vaatteita.

Tulipalo tuhosi harrastusmahdollisuudet

Omakotitalomme tuhoutui kokonaan tulipalossa, jossa kuoli myös lapsillemme tärkeä lemmikkieläin. Vakuutus korvasi osan irtaimistosta, mutta paljon jäi meidän itsemme maksettavaksi. Lasten pitkään jatkuneet musiikkiharrastukset olivat vaarassa loppua, koska soittimet tuhoutuivat palossa. Tukikummit-avustuksella lapsillemme hankittiin piano ja alttoviulu.

Lue lisää