Tukikummit-säätiö 10 vuotta!

21 helmikuun, 2017 11:29 am / Kirjoittaja

Tukikummit-säätiö on tehnyt työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi jo 10 vuotta. Apua on jaettu lähes neljän miljoonan euron arvosta. Tukea on saanut jo noin 9 000 nuorta eri puolilla Suomea.

Tukikummit-säätiö sai alkunsa vuonna 2007 Sauli Niinistön ja Hjallis Harkimon yhteisestä huolesta siitä, kuinka voitaisiin auttaa Suomessa asuvia hädänalaisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria, parantaa heidän tilannettaan ja elinolojaan ja siten vähentää syrjäytymisen uhkaa. Taloudellista apua pitäisi saada sellaisiin tarkoituksiin, joihin ei ole saatavissa yhteiskunnan tukea. Tällaisia ovat esimerkiksi harrastukset ja peruskoulun jälkeiset opinnot. Apu pitäisi saada suoraan yksilötasolle siten, että tuetaan nuoren omia voimavaroja. Suomessa syrjäytymis-vaarassa on koko ajan noin 65 000 lasta ja nuorta. Tämä on se joukko, johon Tukikummit-säätiön tuki kohdistuu.

Perustajajäseniksi tulivat mukaan myös Sari Baldauf, Eero Huovinen ja Björn Wahlroos. Hallituksen puheenjohtajana toimii edelleen Sauli Niinistö.

Säätiön toimintaperiaate on yksinkertainen: kerätään varoja ja kaikki keräystilille tulleet rahat ohjataan lyhentämättöminä kirkon diakoniatyön kautta avun tarvitsijoille. Kymmenen toimintavuoden aikana suurin osa avustuksista on myönnetty harrastuskustannuksiin. Harrastukset kiinnittävät nuoren ryhmään, jotta kukaan ei putoaisi pois porukasta ja jäisi yksin. Säätiö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Säätiöllä ei ole organisaatiota eikä toimintakuluja. Kaikki työ – varainkeruu, viestintä ja toiminnan kehittäminen – tehdään vapaaehtoisvoimin.


Kuka tahansa voi olla Tukikummi

Yksityishenkilö voi ryhtyä kuukausilahjoittajaksi tai antaa kertalahjoituksen säätiön tilille. Yritykset voivat kohdistaa lahjoituksensa Tukikummit-säätiölle. Et voi muuttaa koko maailmaa, mutta saatat muuttaa yhden ihmisen koko maailman.

www.tukikummit.fi