Kaikille kone -kampanja haastaa lahjoittamaan tietokoneita

31 maaliskuun, 2020 11:58 am / Kirjoittaja

Etäopiskeluun kaivataan tuhansia tietokoneita

Koronaviruksen aikainen etäopiskelu on tuonut mukanaan riskin oppilaiden epätasa-arvolle, jos oppilaalla ei ole käytössään tietokonetta opetuksen seuraamiseen sekä tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen. Karkeiden arvioiden mukaan kymmenet tuhannet peruskoulun oppilaat saattavat tällä hetkellä olla ilman tietokonetta.

Tukikummit-säätiö on mukana tukemassa Kaikille kone -kampanjaa, joka haastaa yritykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita Suomen oppilaiden käyttöön. Kampanja on useiden teknologiayritysten ja yhteiskunnan toimijoiden yhteinen kädenojennus oppimisen hyväksi, ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjan toteuttamisessa ovat mukana: 3 Step IT Oy, ALSO Finland, Atea, Avalon, CGI, DB Schenker, Elisa, Kotimaanapu, Kuntaliitto, Microsoft Oy, Opetushallitus ja Posti.

Lisätietoa kampanjasta ja ohjeet tietokoneiden lahjoittamiseksi
www.kaikillekone.fi

Tavoitteena lahjoittaa 1000 tietokonetta

Kaikille kone -kampanjan tavoitteena on varmistaa tasa-arvoinen oppiminen mahdollisimman monelle tässä nopeasti käynnistetyssä etäoppimisessa. Kukaan ei saisi jäädä opinnoissaan jälkeen tietokoneen puutteen vuoksi.

Tavoitteena on lahjoittaa kannettava tietokone 1000:lle ensisijaisesti 1.-9.-luokkalaisille oppilaalle. Näistä osa ohjataan erityisesti vähävaraisten perheiden lapsille. Karkean arvion mukaan Suomessa on kuitenkin kymmeniä tuhansia peruskoulun oppilaita, joilla ei ole käytössään oppimiseen soveltuvaa laitetta. Siksi kampanjan yhteistyökumppanit vetoavat yrityksiin, jotta mahdollisimman moni yritys lahjoittaisi ripeästi tarpeettomaksi käyneitä toimivia kannettavia tietokoneitaan oppilaiden käyttöön. Lahjoitukset voi tehdä Kaikille kone -sivuston (kaikillekone.fi) kautta.

Kampanjassa on vapaaehtoisvoimin ja talkoohengessä mukana joukko teknologiayrityksiä ja yhteiskunnan toimijoita. Lahjoitetut laitteet kulkevat DB Schenkerin kyydillä ensin 3stepIT:lle tietoturvattavaksi ja edelleen Also Finlandille ohjelmistolisenssien asentamiseksi. Tämän jälkeen laitteet lähtevät Elisan lahjoittamien laajakaistaliittymien kera Kuntaliiton ja Opetushallituksen koordinoimana ja Postin kuljettamina perusopetuksen järjestäjille, jotka jakavat laitteet tarpeiden mukaan koululaisille. Lisäksi Kotimaanapu ohjaa tietokoneita kaikkein vähävaraisimmille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille.

Kampanjan yhteistyökumppaneiden, kuten Opetushallituksen, Microsoftin, 3 Step IT:n ja Kotimaanavun ajatuksia voit lukea täältä:
https://kotimaanapu.fi/ajankohtaista/kaikille-kone-kampanja-haastaa-yritykset-lahjoittamaan-tarpeettomia-tietokoneitaan-koululaisille-etaopiskeluun/