Hyväntekeväisyyttä Jokerit-ottelussa

lokakuu 11, 2018 3:51 pm / Kirjoittaja

Jokerit lahjoitti 8.10. pelattuun KHL-otteluun hyväntekeväisyyslippuja sekä järjesti ennen ottelua VIP-tilaisuuden. Yhteistyökumppanina oli Edenred, jonka koko henkilökunta valjastettiin lippujen myyntiin kesäkuussa yrityksen kansainvälisenä hyväntekeväisyyspäivänä. Lipputuotot lahjoitettiin Tukikummit-säätiölle.

Lisäksi Jokerit lahjoitti lippuja Tukikummit-avustuksia saaneille perheille. Moni katsomossa olleista lapsista ja nuorista ei ollut koskaan aikaisemmin päässyt katsomaan paikan päälle jääkiekko-ottelua, joten huipputason jääkiekon seuraaminen oli unohtumaton elämys. Kokemus pääsemisestä samanarvoisena muiden joukkoon oli tärkeä, tervetullut ja harvinainen lahjoituslippuja saaneille perheille!

Tukikummit-säätiön hallituksen puheenjohtaja Harry Harkimo kertoi VIP-tilaisuuden aluksi säätiön tavoitteesta tukea vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Nuoret voivat syrjäytyä monesta syystä, joista yksi on se, ettei pääse mukaan harrastusporukoihin. Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen puolestaan kertoi kuinka jääkiekon junioritoiminta oli Jokereiden perustajan Aimo Mäkisen sydämen asia. Mäkinen rahoitti vuonna 1969 käynnistynyttä helsinkiläisjuniorien ”Kanadasarjaa”, joka kasvatti Jari Kurrin ja Esa Tikkasen kaltaisia tulevaisuuden tähtiä. Myös Jari Kurri oli mukana tilaisuudessa kertomassa urheilu-urastaaan.

Jokerit Hockey Club KHL-joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki osallistui VIP-tilaisuuteen illan otteluun valmistautumisen lomassa. Lauri Marjamäki kertoi, miten nuorista harrastajista kasvatetaan edustusjoukkueen pelaajia. Marjamäki painotti, että pelaajan omalla motivaatiolla on merkittävä vaikutus. Hän myös muistutti, kuinka tärkeää on, että pelaajat innostavat koko joukkuetta omalla käyttäytymisellään ja esimerkillään.

Kiitos Jokerit ja Edenred!